RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Smetanový pudink Zobrazit galerii

Smetanový pudink

Smetanový pudink s třešněmi
 

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 20 minut


Cukr krupice 300 g
Tahini 100 g
Voda 50 ml
Mléko 800 ml
Vanilkový lusk 1
Kukuřičný škrob 50 g
Vejce 2
Třešně  

Omyjeme 300 g třešní a 200 g z nich vypeckujeme. Polovinu vypeckovaných třešní odložíme stranou. Do rendlíku vsypeme 50 g cukru, vlijeme 50 ml vody a přidáme 100 g vypeckovaných třešní. Vše přivedeme k varu. Až se cukr rozpustí, vše rozmixujeme dohladka. Sirup přecedíme přes sítko a dáme stranou vychladnout. Vanilkový lusk rozrizneme podel napul a vyškrabeme zrníčka. Do hrnce vlijeme 700 ml mléka a přidáme vanilkovou dřeň. V misce smícháme 50g škrobu, 50 g cukru a 100 ml zbylého mléka. Vanilkové mléko v hrnci přivedeme k varu. Za stálého míchání vlijeme vroucí mléko ke žloutkové směsi. Vše smícháme dohladka a pak znovu přelijeme do hrnce. Na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, povaříme pudink do zhoustnutí. Do 4 hrnečků rozdělíme 100 g vypeckovaných třešní. Přelijeme je ještě horkým pudinkem a dáme vychladit na 3 hodiny do lednice. Ztuhlý pudink přelijeme třešňovým sirupem, dozdobime čerstvými třešněmi a podáváme. 
 
Hotové ztuhlý pudink podáváme přelitým třešňovým sirupem a ozdobeným čerstvými třešněmi.
 
Zbylé bílky můžeme vyšlehat v poměru 2 : 1 s cukrem do lesklého sněhu, který pak pudink ozdobíme a opálíme ho flambovací pistolí. Tak s obyčejného pudinku vznikne luxusní dezert.
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >