RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Smažený kapr v karotkovém olejiZobrazit galerii

Smažený kapr v karotkovém oleji

Smažený kapr v domácím karotkovém oleji nebo kterákoli jiná ryba

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Filety z kapra 800 g
Kvalitní řepkový olej 1 l
Karotka 300 g
Hladká mouka 150 g
Vejce 3 ks
Jemná strouhanka 350 g
Sůl dle chuti
Citrón 1 ks


Filet z kapra omyjeme, osušíme, naporcujeme na 200 gramové filety. Kůži na dvou místech nakrojíme. Osolíme a do masa dlaní vetřeme.
Filety postupně obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec v kvalitní jemné strouhance.

Do většího hrnce nahrubo nastrouháme očištěnou karotku, přilijeme olej a zahřejeme a rozpálíme přibližně na 120°C. Olej na půl hodiny odstavíme. Takto vznikne kvalitní domácí karotkový olej. Po půl hodině přes jemný cedník přecedíme.

Obalené filety zlehka smažíme v takto připraveném karotkovém oleji. Po usmažení dáme na savý papírový ubrousek, kterým zbavíme přebytečný olej.


Rybu podáváme na hezkém, předehřátém talíři.


- Takto můžete obalit kteroukoliv vámi oblíbenou sladkovodní rybu.
- Doporučujeme si připravit svou kvalitní strouhanku doma.
- Kapra můžete usmažit v přepuštěném másle Ghi.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

KANT LT2067 KANT
LT2067

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >