RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Ve vepřovém sádle smažené mačkané brambory v křupavé strouhanceZobrazit galerii

Ve vepřovém sádle smažené mačkané brambory v křupavé strouhance

Jednoduché mačkané brambory jako hlavní chod

Obtížnost: velmi nízká | Porce: 4 | Čas: 50 minut


Kvalitní brambory 900 g
Máslo 60 g
Anglická slanina 200 g
Cibule střední 1 ks
Jemná strouhanka na obalení
Vepřové sádlo na smažení 500 g
Sůl, pepř dle chuti


Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě do měkka a slijeme. Cibuli očistíme, najemno nakrájíme. V rendlíku rozehřejeme máslo, ve kterém opečeme na kostky nakrájenou anglickou slaninu a cibuli. Restujeme do zlatova.

Brambory i se slupkou namačkáme, přidáme k nim orestovanou slaninu s cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Z takto připravených brambor vytvoříme pomocí polévkové lžíce nočky, které obalíme jen v jemné strouhance. Poté usmažíme v rozehřátém sádle, přibližně 4 minuty.

Smažené mačkané brambory podáváme na hezkém, předehřátém talíři.


-Do bramborové směsi můžete přidat muškátový oříšek
-Nočky obalené ve strouhance nasmažte zprudka, praskaly by vám
-Anglickou slaninu nenechte zcela vypéct, nechte ji vláčnou
-Do bramborové směsi můžete přidat nahrubo drcený kmín, česnek nebo majoránku

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít


LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >