RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Sladké rolkyZobrazit galerii

Sladké rolky

Sladké rolky plněné směsi oříšků a ovoce

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 75 minut


filo těsto nebo tence rozválené listové těsto 5 plátů
rozpuštěné máslo 60 g
Náplň:  
zelené jablko 1 ks
rozinky 1,5 hrnku (+ 1 lžíce)
ořechy 1 velká hrst (+ 1 lžíce)
sušené švestky 2 hrsti
sušené višně 1 hrst
kvalitní dezertní víno 1 – 2 lžíce

 

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Jablko očistíme, zbavíme jadřince a nastrouháme. Rozinky, oříšky, sušené švestky a višně nasekáme nahrubo. Nastrouhané jablko, sušené ovoce, ořechy a víno dohromady promícháme v míse a necháme asi 10 minut odstát.

Máme-li tenoučké filo těsto, každý plát potřeme máslem, položíme na něj další, opět potřeme a vrstvíme na sebe, až spotřebujeme všech pět plátů. V případě listového těsta pouze celý plát potřeme máslem, a připravené těsto rozdělíme na 2 dlouhé pláty.

Z ovocné směsi utvoříme dva válečky o délce odpovídající delší hraně těsta. Položíme je na připravené pláty, stočíme do roliček, které pak potřeme máslem. Každou rolku rozkrájíme na 8 stejných kousků a přemístíme na plech pokrytý pečicím papírem. Následně je posypeme zbylými ořechy a rozinkami, a pečeme krásně dozlatova cca 30 minut.

 ---------- 

Rolky servírujeme ještě teplé ke kávě nebo s jiným horkým nápojem.

 ---------- 

Těsto filo se často peče ve vrstvách s chutnou náplní mezi nimi. Technika je snadná, musíme ale filo mít pod vlhkou utěrkou, protože rychle vysychá.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >