RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Skořicové koláčkyZobrazit galerii

Skořicové koláčky

Skořicové šneky

Obtížnost: střední | Porce: 6 | Čas: 75 minut


Vejce     2 ks
Polohrubá mouka  500 g
Máslo    100 g
Droždí    1 ks (42 g)
Sůl  špetka
Cukr    20 g
   
Náplň:  
Cukr krystal  
Skořice    1 lžička


Z droždí, cukru, trochy vlažné vody a lžíce mouky si připravíme kvásek, který necháme na teple vykynout.

Do mísy si připravíme prosátou mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, vykynutý kvásek a vypracujeme vláčné těsto asi jako na buchty. Necháme přikryté utěrkou vykynout.

Vykynuté těsto rozválíme na silnější plát, pomastíme rozpuštěným máslem a posypeme hrubým krystalovým cukrem smíchaným se skořicí. Plát stočíme do rolády a nakrájíme na silnější řezy.

Spodní stranu omočíme v mouce a vyskládáme na vymaštěný plech. Necháme ještě asi 15 minut vykynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut.

Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

- Po vytažení z trouby je dobré koláče hned sundat z plechu, aby nám cukr nevytekl.
- Koláčky můžeme péct i na pečícím papíře.
- Těsto na koláčky musí být po rozválení vyšší, alespoň 1cm jinak budou koláčky vysušené.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

BASE LT3076 BASE
LT3076
VASO LT9008 VASO
LT9008
DINE LT9015 DINE
LT9015

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >