RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Salát ze zeleného chřestuZobrazit galerii

Salát ze zeleného chřestu

Salát ze zeleného chřestu s krevetami a jahodami

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 30 minut


Zelený chřest    500 g
Jahody     300 g
Krevety vařené    250 g
Rukola     100 g
Mladý špenát    50 g
   
Zálivka:  
Med     50 g
Citrónová šťáva   50 ml
Zázvorová šťáva   10 ml
Olivový olej    50 ml
Máta nasekaná         1 lžíce
Koriandr nasekaný    1 lžíce
Sůl  


Mladý zelený chřest vložíme do vroucí vody, do které jsme přidali lžičku cukru a necháme tak dvě minuty povařit. Vyjmeme a ihned zchladíme v ledové vodě. Okapaný chřest nakrájíme na kousky.

Jahody očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Smícháme s nakrájeným chřestem, vypranou rukolou a špenátem. Med, citrónovou a zázvorovou šťávu smícháme dohromady, přidáme olivový olej a nasekané bylinky a důkladně promícháme.

Dresinkem pokapeme salát a lehce promícháme. Dáme na talíř a doplníme uvařenými oloupanými krevetami.

Salát můžeme při podávání lehce posypat na sucho opraženými sezamovými semínky nebo ozdobit klíčky.

- Místo krevet můžeme salát doplnit třeba kousky opečené ryby např. tresky
- Jestliže nechceme na salát rybu nebo krevety můžeme na salát poklást na kousky nakrájené avokádo.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >