Zobrazit galerii
Kibbeh
Kibbeh, mleté maso plněné bulgurem
Obtížnost: střední | Porce: 6 | Čas: 60 minut
Mleté hovězí |
750 g |
Bulgur |
300 g |
Cibule |
1 ks |
Čerstvá máta |
30 g |
Pepř mletý |
5 g |
Mletá skořice |
2 g |
Mletý koriandr |
5 g |
Mleté nové koření |
10 g |
Olej |
150 ml na smažení |
Sůl |
|
|
|
Náplň: |
|
Mleté hovězí |
500 g |
Cibule |
1 ks |
Piniové oříšky |
50 g |
Mleté nové koření |
5 g |
Mletá skořice |
2 g |
Olej |
50 ml |
Sůl, pepř |
|
Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme v hrnci na oleji. Přidáme koření, zlehka orestujeme, aby se rozvonělo, a vsypeme maso. Zprudka orestujeme, osolíme, opepříme a odstavíme z plotny. K masu přimícháme na sucho opražená piniové oříšky.
Bulgur připravíme podle návodu. Do měkkého uvařeného bulguru přidáme nasekanou cibuli, nasekanou mátu, osolíme a v mixéru rozmixujte do hladka. Přimícháme koření a přidáme maso. Vše pořádně prohněteme.
Namočíme si ruce, nabereme trochu masové směsi a uděláme na dlani tenkou placičku. Do prostřed placičky dáme trochu masové náplně a maso zabalíme jako kroketu. Pečeme ve vyšší vrstvě oleje nebo v rozpálené troubě na 180°C do zlatova. Ideální je podávat s okurkovou rajtou.
Servírujeme s rukolou smíchanou s nakrájenými cherry rajčátky a zakapanou balsamicovým octem a olivovým olejem.
- Okurková rajta:
Promíchejte 280 g hustého bílého jogurtu, 300g nahrubo nastrouhané a vymačkané salátové okurky, lžíci sekaných mátových lístků, drcený stroužek česneku a mořskou sůl. Do směsi můžeme před podáváním vmíchat i nasekanou petrželku nebo pažitku.
- Místo bulguru můžeme použít i kuskus.
Vytisknout recept