RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Salát z grilované zeleninyZobrazit galerii

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny s cizrnou, rukolou, cherry rajčátky a ovčím sýrem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Cizrna     400 g 
Lilek    300 g
Cuketa    300 g
Paprika    300 g
Cherry rajčata   200 g 
Červená cibule   150 g
Rukola    50 g
Ovčí sýr Pecorino  200 g
Balsamicový ocet  20 ml
Olivový olej   50 ml
Mladá cibulka   50 g
Sůl, pepř dle chuti


Lilek a cuketu omyjeme a nakrájíme na kostky. Papriku zbavíme jadřinců, omyjeme a také nakrájíme.

Cizrnu propláchneme, poté zalijeme vodou a vaříme do měkka. Uvařenou cizrnu vycedíme a necháme vychladnout.

Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme a zastříkneme balsamicovým octem. Poté přidáme cizrnu, společně promícháme a necháme vychladnout. Do salátu přidáme nakrájená cherry rajčátka a spařenou, na nudličky nakrájenou červenou cibuli a rukolu. Vše společně promícháme a dle potřeby osolíme a opepříme. Můžeme ještě lehce zakápnout olivovým olejem.

Při servírování posypeme salát nakrájeným ovčím sýrem a nasekanou mladou cibulkou

- Cizrnu můžeme použít i hotovou konzervovanou.
- Nejrychleji a nejšetrněji uvaříme cizrnu v tlakovém hrnci
- Místo Pecorina můžeme do salátu použít i sýr Brynzu

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >