RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Telecí ossobucoZobrazit galerii

Telecí ossobuco

Telecí ossobuco

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 120 minut


Telecí ossobuco   1,2 kg (plátky telecího kolene i s kostí)
Mrkev    250 g 
Celer řapíkatý   250 g
Cibule červená   300 g
Rajčata    1,2 kg
Červené víno   300 ml
Bobkový list   5 ks
Mouka hladká   50 g
Cukr    50 g
Tymián    10 g
Hovězí vývar   500 ml
Sůl, pepř   dle chuti


Telecí maso osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Ve velkém pekáči rozpálíme olivový olej a na středním plameni opékejte nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, cibuli a česnek dozlatova. Vyjměte a dejte stranou. Ve zbylém oleji zprudka opékejte 3–4 minuty maso dohněda. Vraťte do hrnce orestovanou zeleninu a česnek, zalijte vínem a vařte asi 2 minuty.

Přidejte vývar, oloupaná a nakrájená rajčata, bobkové listy, cukr, sůl, pár snítků tymiánu a pár proužků citrónové kůry a společně promíchejte. Troubu předehřejte na 180 ºC, pekáč přiklopte a nechte dusit v troubě asi dvě hodiny doměkka, jednou obraťte. Podle potřeby podlévejte.

Hotové maso podle chuti dosolte nebo přidejte ještě špetku cukru.

Pokrm lze podávat ihned, s křupavým bílým pečivem nebo s Milánským rizotem

- Ossobuco jsou plátky telecího kolene nebo kližky i s plátkem kosti
- Místo čerstvých rajčat můžeme použít i konzervovaná loupaná rajčata.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >