RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Salát CaponataZobrazit galerii

Salát Caponata

Salát Caponata

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 90 minut


Lilek    400 g
Černé olivy    100 g
Piniové oříšky    50 g
Ciabatta   400 g
Cibule    100 g
Česnek   2 stroužky
Řapíkatý celer   100 g
Fenykl   150 g
Cuketa    200 g
Rajčata    250 g 
Olivový olej   200 ml
Rostlinný olej   150 ml
Rajčatový protlak    50 g
Cukr krupice   30 g
Vinný ocet červený  100 ml
Bazalka    1 svazek
Rozinky sultánky    50 g
Mořská sůl, pepř


Lilek nakrájíme na cca 2cm kostky a osolíme. Necháme asi 20 minut vypotit a potom opláchneme a osušíme utěrkou. V pánvi na olivovém oleji opečeme na kostky nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, česnek a olivy do změknutí, poté přidáme rajčatový protlak, cukr a ocet. Vše přivedeme k varu a stáhneme z ohně.

V troubě předehřáté na 180°C opražíme piniové oříšky rozložené na plechu do zlatova a na druhém plechu opečeme ciabattu nakrájenou na kostky do zlatova.

Fenykl a cuketu nakrájíme na stejné kostky jako lilek, lehce obalíme v mouce a smažíme postupně v hrnci na rozpáleném oleji do zlatova. Opečenou zeleninu vyjmeme na papírovou utěrku a necháme okapat. Každý druh zeleniny smažíme zvlášť.

Všechnu osmaženou a okapanou zeleninu přendáme do velké mísy, přidáme směs z opečené cibule a celeru, přidáme na kostky nakrájená rajčata, natrhané lístky bazalky, rozinky, piniové oříšky a olivový olej. Osolíme a promícháme. Mísu překryjeme fólií a necháme alespoň dvě hodiny odpočinout. Ještě horká smažená zelenina nám krásně propojí všechny chutě salátu. Poté vmícháme opečený chleba a necháme ještě půl hodiny odležet v pokojové teplotě. Poté ihned podáváme.

Podáváme po vychladnutí na pokojovou teplotu.

- Piniové oříšky můžeme na sucho opražit i na pánvi.
- Do salátu můžeme přidat i kapary.
- Salát se výborně hodí k pečeným masům jako příloha.
- Jestliže chceme salát bez lepku, obalíme zeleninu před smažením místo mouky v solamylu.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >