Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Risotto z červené řepyZobrazit galerii

Risotto z červené řepy

Risotto z červené řepy s kozím sýrem a bazalkovým pestem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Rýže (kulatozrnná)    400 g (Arborio nebo Carnaroli)
Olivový olej       50 ml
Sůl, pepř     dle chuti
Vývar (zeleninový nebo drůbeží)  1 l
Máslo (studené)    100 g
Cibule      100 g
Česnek      50 g
Parmezán     50 g
Červená řepa     500 g
Med      100 g
Balsamico ocet     50 ml
Tymián      10 g
Kozí sýr      200 g
Červené víno     100 ml
Řeřicha  1 vanička
   
Bazalkové pesto:  
Bazalka lístky    50 g
Citron     1 ks
Parmezán    50 g
Ořechy     20 g
Olivový olej    50 ml
Sůl, pepř  dle chuti


Červenou řepu zabalíme do alobalu spolu se snítkou tymiánu a stroužkem česneku a upečeme ji při 160 °C do měkka.Upečenou řepu oloupeme a rozmixujeme s trochou vývaru a dle chuti osolíme. Poté přecedíme přes síto.

Červené víno svaříme na 2/3 objemu, přidáme med, balsamicový ocet a provaříme. Poté přidáme hotové pyré z řepy a společně promícháme.

Nakrájenou šalotku orestujeme do sklovata spolu s nakrájeným česnekem na olivovém oleji, přidáme rýži, osolíme a lehce orestujeme. Poté zalijeme vývarem a necháme za stáleného míchání vsáknout do rýže.

Když je rýže tak napůl hotová, přidáme pyré z řepy, dle potřeby ještě vývar a společně vaříme, dokud není rýže tzv. al dente

Hotovou rýži sundáme ze sporáku a vmícháme studené máslo a parmazán.

Při servírování posypeme rizoto natrhaným kozím sýrem a řeřichou a pokapeme bazalkovým pestem. Můžeme přidat i pár hoblin parmezánu.

- Červenou řepu můžeme i ve slupce uvařit ve vodě v tlakovém hrnci, doba vaření je podstatně kratší, a až poté ji oloupat.
- Na rizoto můžeme naklást i jiné měkké zrající sýry (gorgonzola, roguefort)
- Místo piniových oříšků můžeme použít vlašské ořechy.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >