RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Rybí aioli s novými bramboramiZobrazit galerii

Rybí aioli s novými bramborami

Rybí aioli s bramborami
 

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


filety z bíle ryby s kůži 4 ks
nové brambory 750 g 
baby mrkvičky 500 g 
svazek bazalky  
česneková majonéza 4 lžíce
sůl a pepř  
extra panenský olivový olej

Každý filet potřeme 1 lžičkou mořské soli a odložíme. Brambory dáme do velkého hrnce, velké rozpůlíme a přelijeme vroucí osolenou vodou z rychlovarné konvice tak, aby byly lehce překryté. Vaříme je na středním ohni 10 minut, pote přidáme mrkvičky. Rybí filety opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a položíme kůží nahoru v cedníku vytřeném olejem. Cednik s rybou dáme do hrnce s bramborami a mrkvičkami tak, aby se voda nedostala do cedniku. Hrnec přiklopíme a vaříme 10 minut nebo dokud nejsou mrkvičky uvařené a rybí maso se nerozdeluje na šupinky. Mezitím otrháme lístky bazalky do hmoždiře, přitom několik hezkých listu odložíme na zdobení. Bazalku rozemeleme a nakonec vmícháme česnekovou majonézu. Před podáváním odstraníme z filetů kůži a maso rozdělíme na talíře. Brambory s mrkvičkami scedíme, přidáme k rybám a na každý talíř dáme pěkný kopeček bazalkové majonézy, ozdobíme lístky bazalky, opepříme a pokapeme extra panenským olivovým olejem.
 
Před podáváním odstraníme z filetů kůži a maso rozdělíme na talíře. Brambory s mrkvičkami scedíme, přidáme k rybám a na každý talíř dáme pěkný kopeček bazalkové majonézy, ozdobíme lístky bazalky, opepříme a pokapeme extra panenským olivovým olejem.
 
Domácí aioli doslova za pět minut můžeme připravit připravíte pomocí sami. Potřebujete 1 šálek hotové majonézy, dále 4 stroužky česneku, 1-2 lžíce citronové šťávy, sůl a půl lžičky dijonské hořčice. Česnek utřeme na velmi jemnou pastu a smícháme jej s čerstvou citronovou šťávou. Necháme krátce odležet a poté znova utřeme, aby se česnek s citronem co nejvíce propojily. Výslednou citronovo-česnekovou šťávu po částech vešleháme ručně do majonézy. Přidáme dijonskou hořčicí a podle chuti případně osolíme nebo okyselíme. Domácí aioli uchováváme v ledničce a spotřebujeme do týdne. 
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >