RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pomalu pečené trhané jehněčíZobrazit galerii

Pomalu pečené trhané jehněčí

Pomalu pečené trhané jehněčí
 

Obtížnost: nízká | Porce: 8 | Čas: 20 minut


Jehněčí kýta s kostí 2 kg 
Cibule 4 ks
koření Baharat 30 g
Olivový olej
3 lžíce
Červený vinný ocet 3 lžíce
Sůl  

Omytou cibuli rozřízneme napůl. Smícháme koření Baharat se 3 lžícemi olivového oleje a 3 lžícemi červeného vinného octa, pořádnou špetkou mořské soli a směsí potřeme maso. Na dno pekáče dáme kousky cibuli a na ně uložíme připravené maso, podlijeme vodou, těsně uzavřeme a pečeme 5 hodin v předehřáté troubě na 150°C. Upečené maso opatrně odkryjeme, polijeme vypečenou šťávou a pečeme bez pokličky 20 minut. Hotové maso opatrně vyndáme z pekáče a odebereme cibuli a tuk. Maso natrháme a promícháme s vypečenou šťávou. Podáváme s arabským chlebem, hummusem a čerstvým křupavým salátem.
 

Maso podáváme přelité šťávou se zeleninovým salátem a pečivem. Toužíte-li po teplé příloze, vyzkoušejte bramborovou kaši smíchanou se spařeným baby špenátem a ochucenou rozetřeným česnekem.
 

Jehněčí se hodí hlavně na pečení a na dušení, a v tom případě je důležitý kvalitní olej, česnek, koření a bylinky, ale všeho s mírou. Misto jehněčí kýty můžeme použít jehněčí ramínko s kosti. Odebraný tuk po pečení uchováváme ve sklenici se šroubovacím uzávěrem a použijeme na vaření v jiný den.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >