Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Přírodní krůtí svíčkováZobrazit galerii

Přírodní krůtí svíčková

Přírodní krůtí svíčková

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 75 minut


vykoštěná krůtí stehna 2 ks (cca 800 g)
rostlinný olej 1–2 lžíce
cibule 2 ks
mrkev 3 ks
celer ½
kořenová petržel 1 ks
bobkový list 2 listy
celé nové koření  
čerstvý tymián  
sůl  
čerstvé namletý černý pepř  
vařená divoká rýže k podávání 200 g

 

Očistíme kořenovou zeleninu, vše nakrájíme na kostičky a necháme prozatím stranou. Stehna osolíme a opepříme, každé zvlášť srolujeme, svážeme provázkem a takto připravená je v hrnci opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Poté maso vyndáme a uchováme v teple.

Na výpeku osmahneme cibuli, přidáme připravenou kořenovou zeleninu a směs opékáme ještě cca 2 minuty. Následně vrátíme maso do hrnce, přidáme bobkový list, nové koření a tymián a dochutíme solí a pepřem. V závěru vše podlijeme horkou vodou tak, aby maso bylo zcela ponořené a přivedeme k varu. Takto dusíme asi 50 minut dokud krůtí rolky nezměknou.

Až budou dostatečně měkké vyndáme je společně s bobkovým listem a novým kořením stranou a rozmi×ujeme zeleninu do hladka.

 

 ---------- 

Hotové maso nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou a divokou rýží.

 ---------- 

Pokud po rozmi×ování zeleniny omáčka bude příliš hustá, přelijeme trochu vařící vody a vše znovu pečlivě promícháme.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >