RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pražma v pikantní omáčceZobrazit galerii

Pražma v pikantní omáčce

Pražma v pikantní omáčce po asijsku

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Středně velká ryba 2 ks
jarní cibulka 3 ks
Česnek 4 stroužky
zázvor 7 cm
chilli paprička 1 ks
Suché bílé víné 6 polévkových lžic
Rostlinný olej ½ hrnku
Rajčatová pasta 2 lžíce
Sojová omáčka 3 lžíce
Škrob 3 lžíce

 

Rybu vykucháme, odstraníme šupiny a opláchneme pod studenou vodou. Poté je zabalíme do kuchyňského papíru a pořádně ji vysušíme. Rybu po obou stranách nařízneme 3 ndash; 4 krát. Nakrájíme 1 jarní cibulku diagonálně na větší proužky a 3 cm zázvoru nakrájíme na plátky a uložíme do velkého hlubokého tácu nebo pekáču (aby se tam vešla celá ryba). Přidáme do pekáče se zeleninou 6 polévkových lžic vína. Zbylou jarní cibulku, zázvor, chilli a česnek nakrájíme na kostičky. Malou část zelené cibulky nakrájíme na kolečka pro posypání na konci. Rybu uložíme do tácu s marinádou, pomocí ruky ji potřeme ze všech stran a nakonec vyplníme břicho ryby zázvorem s jarní cibulkou. Necháme marinovat 10 minut. Poté z břicha ryby odstraníme zázvor a jarní cibulku, rybu necháme na 2 minutky v cedníku, aby se odkapala marináda. Rybů poprášíme tenkou vrstvou škrobu. Rozpálíme ve woku ½ hrnku oleje, rybu smažíme z obou stran do zlatova, zhruba 2 minuty z každé strany. Pak je vyložíme na talíř a olej po smažení odstraníme. Do woku dáme 2 lžičky nového oleje a nakrájenou jarní cibulku, zázvor a chilli, přidáme rajčatovou pastu, promícháme a 30 sekund restujeme. Poté přidáme 1,5 hrnku studené vody, přidáme sojovou omáčku a vše zamícháme. Až začne bublat přidáme do omáčky rybu a vaříme na středním ohni z obou stran 4 minuty bez poklice. Rybu přendáme na servírovací talíř bez omáčky. Omáčku ve woku zahustíme 1 polévkovou lžící škrobu rozpuštěného v malém množství studené vody. Rybu zalijeme omáčkou a posypeme jarní cibulkou.

 ---------- 

Hotovou pražmu podáváme s omáčkou posypanou kolečkami zelené cibulky.

 ---------- 

Místo sojové omáčky můžeme použít 2 polévkové lžíce ústřicové omáčky. Pokud chcete pokrm mít více pálivý, misto rajčatové pasty použijeme 2 polévkové lžíce chilli omáčky a 1 lžičku třtinového cukru pro vyvážení chuti.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >