RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Paprikový lusk s omáčkouZobrazit galerii

Paprikový lusk s omáčkou

Plněný paprikový lusk s tomatovou omáčkou

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Paprikový lusk 4 ks
Tučné vepřové mleté maso 150 g
Libové hovězí mleté maso 150 g
Žloutky 3 ks
Cibule střední 2 ks
Vařená rýže 100 g
Vývar hovězí 200 ml
Tomatový protlak 250 g
Mrkev 150 g
Máslo 80 g
Cukr 120 g / dle chuti
Mouka hladká 80 g
Hovězí vývar 1,2 l
Ocet 70 ml
Nové koření 7 kuliček
Pepř černý 10 kuliček
Bobkový list 4 ks
Sůl, pepř dle chuti


Paprikový lusk
Papriky omyjeme, osušíme a odřízneme stopku s jadřincem. Do mísy dáme mletá masa, utřený česnek, sůl, pepř, žloutky, vařenou rýži a najemno nasekanou jednu cibuli. Opatrně spojíme v jednolitou hmotu.
Touto směsí naplníme paprikové lusky, dáme do pekáčku, nalijeme vývar a pečeme v troubě rozpálené na 190°C 30 minut.

Omáčka
Máslo dáme do rendlíku, rozehřejeme, přidáme najemno nasekanou druhou cibuli, mrkev a zlehka zpěníme. Přidáme divoké koření, rajský protlak, ocet, cukr a 4 minuty restujeme. Nyní přidáme hladkou mouku, 2 minuty zarestujeme, zalijeme vývarem, rozmícháme a na mírném ohni vaříme 20 minut. Přilijeme výpek z plněných paprikových lusků a promícháme. Dochutíme dle potřeby solí a cukrem. Takto připravenou omáčku přecedíme na plněné paprikové lusky a 5 minut ve vyhřáté troubě dopečeme.

Podáváme na hezký, předehřátý talíř.

- Papriky používejte jen světle zelené. V žádném případě nepožívejte kapie.
- Tomatový protlak používejte kvalitní, můžete použít drcená rajčata.
- Cukr dejte do základu, zkaramelizuje, omáčka lépe chutná.
- V sezóně rajčat použijte jen čerstvá rajčata.
- Máte-li rádi skořici, dejte do základu celý skořicový lusk.
- Omáčka bude jemnější, když do ní po úplném dovaření dáte lžíci studeného másla.
- Pokud zvýšíte poměr protlaku, mrkve a kvalitně přepasírujete - rozmixujete, omáčka bude hustá i bez použití hladké mouky, bude bezlepková.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >