RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Polévka z pečeného česnekuZobrazit galerii

Polévka z pečeného česneku

Jednoduchá a chutná smetanová polévka z pečeného česneku s čerstvou majoránkou

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Česnek 80 g
Brambory 200 g
Smetana 31% 200 ml
Máslo 80 g
Hovězí vývar 1,2 l
Čerstvá majoránka 2 lžíce
Muškátový oříšek špetka
Sůl, pepř dle chuti


Česnek oloupeme, nakrájíme na větší kusy.

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na větší kostky.

Do rendlíku dáme máslo, které na mírném ohni rozehřejeme. Přidáme česnek a jen krátce orestujeme. Česnek se nesmí zbarvit. Přidáme nakrájené brambory, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 20 minut.

Poté polévku pomocí tyčového mixéru dohladka rozmixujeme.

Přilejeme smetanu, kterou dvě minuty na mírném ohni převaříme. Dochutíme dle potřeby solí, bílým pepřem, možná špetkou cukru.

Polévku zdobíme natrhanými lístky čerstvé majoránky.

Polévku nalijeme do hezkého, předehřátého talíře. Můžeme dozdobit na másle orestovanými plátky česneku.


- Polévku můžete zahustit máslovou jíškou. My jsme použili brambory. Polévka je lehčí, bezlepková.
- V sezóně medvědího česneku, můžete česnek nahradit medvědím česnekem.
- Pokud máte česnek s klíčkem uprostřed, tak jej podélně rozpulte a klíček odstraňte. Klíček způsobuje zažívací problémy.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít


LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >