RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pikantní GrissiniZobrazit galerii

Pikantní Grissini

Pikantní Grissini s kořeněným Carpaccio

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Mouka 250 g
Mouka z lískových oříšku 20 g
Carpaccio 250 g
Zázvor v prášku 20g
Čerstvé droždí 4 g
Citrón  
Kardamon  
Paprika sladká  
Olivový olej + trocha navíc 35 ml
sůl / pepř  
Voda 140 ml


Připravíme Grissini - v míse smícháme mouku, 140 ml vody, špetku soli, 35 ml oleje, droždí a vytvoříme hladké těsto. Dáme ho do moukou vysypané mísy, přikryjeme utěrkou a necháme  cca 2 hodiny kynout.

Carpaccio rozprostřeme na plech, zakapeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme kardamonem, zázvorem, nastrouhanou citrónovou kůrou, zakapeme citrónovou šťávou a cca 30 minut necháme marinovat.

Z těsta pomocí válečku vyválíme plát, potřeme olejem, posypeme paprikou, moukou z lískových oříšku, osolíme a nakrájíme na dlouhé proužky o šířce 1cm. Plátky opatrně překroutíme, položíme na plech na pečicí papír a pečeme na 180°C na 20 minut.

Upečené grissini necháme vychladnout a podáváme s carpacciem.

- Mouka z lískových oříšku dodá grissini sladkou chuť a pražené aroma. Pokud nemáte k dispozici mouku jíž hotovou, můžete ji připravit tak, že rozmixujete opečené a oloupané lískové oříšky.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >