RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pikantní bramborové kariZobrazit galerii

Pikantní bramborové kari

Pikantní bramborové kari s paprikou

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 45 min


brambory 500 g
červená čočka 100 g
voda 1 l
kešu nebo jiná rostlinná smetana 200 ml
sladká červená paprika 4 ks
chilli paprička 1 ks
tandoori pasta 80 g
čerstvý koriandr 2 hrsti
slunečnicový olej 2 lžíce
himalájská nebo mořská sůl  

 

Brambory očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky zbavíme stopky s jádřincem a nakrájíme na silnější nudličky.

V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme připravenou cibuli, česnek a necháme zesklovatět. Přidáme papriku a chvíli restujeme, poté vmícháme kari pastu a krátce zasmahneme. Přidáme brambory, červenou čočku, smetanu a horkou vodu a celé přivedeme k mírnému varu, přičemž vaříme až do změknutí brambor asi 25 minut. Následně vmícháme nakrájenou chilli papričku a koriandr a dochutíme solí.

 ---------- 

Bramborové kari podáváme ochucené solí a ozdobené čerstvým koriandrem.

 ---------- 

Papriku můžeme nahradit i pečenou nebo nakládanou zeleninou – například pečeným lilkem, cuketou, omáčkou z pečených rajčat aj.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >