RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Správně pečené kuře s máslemZobrazit galerii

Správně pečené kuře s máslem

Křupavé, správně pečené kuře, jednoduché na svoji přípravu.

Obtížnost: velmi nízká | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Chlazené kvalitní kuře cca 1,5 kg 1 ks
Máslo  125 g
Sůl 1  lžíce
Voda 500 ml


Očištěné, chloupků zbavené kuře položíme na hřbet. Na větší kousky nakrájené tuhé máslo vsuneme mezi maso a kůži. Máslem plníme jen prsa a stehna. Konce stehen kuřete svážeme kuchařským provázkem. Kuře vydatně osolíme, položíme hřbetem na rošt a dáme do vyhřáté trouby na 180°C.
Pečeme přibližně 1 hodinu. Čas pečení závisí na velikosti kuřete. Pod rošt s kuřetem vložíme pekáč s vodou, do kterého nám bude odkapávat máslo, ale i šťáva z pečeného kuřete. 

Pečené kuře s máslem rozčtvrtíme a podáváme na hezký, předehřátý talíř. Servírujeme s klasickou přílohou.

- Kuře pečené na roštu bude křupavé po celém obvodu
- Během pečení kuře nepodléváme, při otevírání trouby si vyvětráme přirozenou vlhkost z kuřete
- Při častém podlévání nám trouba chladne, kuře nepečeme, ale dusíme
- Nebojte se kuře vydatně nasolit
- Takto kuře pekly i naše babičky

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít


LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >