Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pečené křepelkyZobrazit galerii

Pečené křepelky

Pečené křepelky s tymiánovou hořčicí

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 70 minut


Křepelky   4 ks
Tymián    10 snítek
Česnek    30 g
Citrón    1 ks
   
Marináda:  
Kurkuma   1/2 lžičky
Tymián    2 lžičky
Dijonská hořčice  50 g
Hrubozrnná hořčice  50 g
Česnek    2 stroužky
Citrón    1 ks
Olivový olej   100 ml
Med    50 g
Sůl, pepř  


Veškeré ingredience na marinádu dáme do mixéru. Z citrónu použijeme nastrouhanou kůru a vymačkáme šťávu z půlky citrónu. Tymiánových lístků asi tak dvě lžičky. Vymixujeme hladkou marinádu.

Takto připravenou marinádou potřeme křepelky zevnitř i z venku. Do každé křepelky ještě vložíme plátek citrónu, stroužek česneku a snítku tymiánu.

Křepelkám svážeme provázkem nohy a pečeme v hlubším pekáči do zlatova na 185°C cca 35 minut. Křepelky průběžně přeléváme výpekem, aby byly krásně do zlatova opečené.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Křepelky můžeme péct společně s mrkví, dýní nebo na měsíčky nakrájenými sladkými bramborami. Budeme potom mít i ideální přílohu ke křepelkám.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >