RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Jarní bramborový salátZobrazit galerii

Jarní bramborový salát

Jarní bramborový salát s řepou

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Brambory  500 g
Červená řepa  200 g
Mrkev   150 g
Petržel   150 g
Jablko   150 g
Olivový olej  20 ml
Hořčice   50 g
Majonéza  50 g
Jogurt bílý  50 g
Sůl, pepř  
Petrželka sladkolistá
Naklíčené výhonky


Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Stejně tak i červenou řepu a kořenovou zeleninu.

Brambory a zeleninu nakrájíme na kostičky, přidáme na kostičky nakrájené jablko, osolíme a opepříme. Přidáme majonézu, jogurt, olivový olej, hořčici a společně lehce promícháme, aby nám zelenina zůstala v kostkách a neudělali jsme z ní kaši.

Při podávání posypeme nasekanou petrželkou, nebo můžeme do salátu přidat naklíčené výhonky dle vlastní chuti např. česnek, červenou řepu, řeřichu atd.

Salát můžeme při podávání lehce posypat na sucho opraženými sezamovými semínky nebo ozdobit klíčky.

- Jablko do salátu je dobré nějaké zelené, kyselejší.
- Jestliže máte rádi salát kyselejší, přidejte lžičku jablečného octa.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >