RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Pečená dlouhozrnná rýže s cibulíZobrazit galerii

Pečená dlouhozrnná rýže s cibulí

Jednoduchá pečená rýže s máslem a s cibulkou.

Obtížnost: velmi nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Dlouhozrnná rýže 480 g
Živočišné máslo 60 g
Cibule střední 1 kus
Sůl 1 lžička
Voda 1,5 l


Přebranou dlouhozrnnou rýži nasypeme do větší misky a pod studenou tekoucí vodou důkladně propereme, vycedíme. Do rendlíku dáme máslo, rozehřejeme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zesklovatíme, nasypeme propranou rýži a 4 minuty na mírném ohni restujeme. Zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 200°C 25 až 30 minut.
Čas pečení je závislý na výkonu trouby a kvalitě rýže.

 

Rýži dáváme na hezký, předehřátý talíř a servírujeme ji jako přílohu.

- Místo vody můžete použít vývar, rýže je chutnější
- Máslo můžete nahradit panenským olivovým olejem
- Během pečení rýži nemícháme, některá zrna by mohly zůstat tvrdá, ostatní rozvařená

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

LEILA LT5002 LEILA
LT5002
KIMS LT1009 KIMS
LT1009

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >