RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Okurková polévkaZobrazit galerii

Okurková polévka

Okurková polévka s wasabi

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 min


salátová okurka2–3 ks
cibule200 g
jarní cibulka2 ks
kokosový olej3 lžíce
zeleninový vývar600 ml
kokosová voda200 ml
wasabi pasta1–2 lžičky
čerstvě mletý zelený pepř
nori vločky1 lžička

 

Salátové okurky oloupeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme semínka. Polovinu z nich ještě podélně nakrájíme na 1 cm silné proužky a následně na cca 1 cm velké kostičky. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji také na kostičky. Očistíme a omyjeme jarní cibulky, přičemž jejich bílou část nasekáme nadrobno a zelenou nakrájíme na tenké kroužky. Cibuli a bílou část jarní cibulky necháme zesklovatět na kokosovém oleji, přidáme k nim okurky a za stálého míchání 2–3 minuty podusíme. Přilijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme na středním plamenu 12–14 minut, dokud okurky nezměknou. Poté přilijeme kokosovou vodu, vše prohřejeme, ale nenecháme vařit.

Wasabi pastu smícháme s troškou okurkového vývaru, vymícháme do hladka a přimícháme do polévky, kterou dochutíme čerstvě mletým zeleným pepřem. Vsypeme zelenou část nakrájené jarní cibulky a krátce prohřejeme. Nakonec podáváme v nahřátých miskách, přičemž polévku posypeme nori vločkami.

 ---------- 

Polévku podáváme v nahřátých miskách, posypanou nori vločkami.

 ---------- 

Hotovou polévku můžeme ještě ochutit limetkovou šťávou a sójovou omáčkou podle chutí.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >