RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Nadýchané muffinyZobrazit galerii

Nadýchané muffiny

Nadýchané muffiny z muškátové dýně

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 35+25 min


muškátová dýně600 g
olivový olej4 lžíce
sůl
černý pepř
mletá skořice (nebo ½ lžičky skořicových květů)1 lžička
tymián4 snítky
tvrdý horský sýr70 g
vejce (vel. M)2 ks
kefír200 ml
mouka250 g
kypřící přášek1 lžička
cukr1 lžička
chilli vločky½ lžičky

 

Dýni oloupeme a odstraníme semena a volná vlákna a dužinu (přibližně 400 g) nastrouháme nahrubo. Zahřejeme 1 lžící oleje a nastrouhanou dýni na něm restujeme 2–3 minuty, poté ochutíme solí, pepřem a skořicí anebo skořicovými květy. Opláchneme a osušíme tymián, strhneme a nasekáme lístky a vmícháme je k nastrouhané restované dýní.

Zapneme a zahřejeme troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).

Do jedné nádobky nastrouháme sýr na hrubém struhadle. V další misce rozmícháme vejce s kefírem a zbývajícím olejem. Do mísy nasypeme mouku, kypřicí prášek, 1 lžičku soli, cukr a chilli, promícháme a vše rychle spojíme s kefírovou směsí. Nakonec pomalu vmícháme nejprve dýni a následně i nastrouhaný sýr.

Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky nebo nastříhaným papírem na pečení, důlky naplníme těstem a pečeme přibližně 25 minut. Podáváme je s kopečkem houbového ragú se švestkami.

 ---------- 

Muffiny můžeme podávat s kopečkem houbového ragú se švestkami.

 ---------- 

Místo muškátové dýně můžeme použít dýni máslovou.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >