RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Nasi GorengZobrazit galerii

Nasi Goreng

Smažená rýže Nasi Goreng

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 50 minut


Rýže    400g (basmátí)
vejce    4 ks
olej    100 ml
Kuřecí prsa   400 g
Krevety    300 g (vyloupané a uvařené)
Sojová omáčka   40 ml
Arašídy    50 g
Šalotka    2 ks
Mladá cibulka   1 ks
Čínské zelí   200 g
Sůl, pepř  
   
Na pastu sambal:
Cibule    2 ks
Česnek    3 stroužky
Chilli paprička   1 ks
Koriandrová semínka  1 lžička
Cukr    30 g
Garnátová pasta  50 g
Limetka šťáva    1 ks 


Vejce ušleháme se solí do pěny. Pánev vymažeme olejem a na mírném ohni usmažíme z vajec tenké omelety. Necháme vychladnout, svineme a nakrájíme je na tenké nudle.

Na pastu sambal smícháme nakrájenou cibuli, česnek, chilli papričku bez semínek, koriandrová semínka, cukr, garnátovou pastu, šťávu z limetky dohromady a rozmixujeme v mixéru nebo utřeme v hmoždíři na hladkou pastu.

Ve woku rozpálíme olej, přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsíčka a orestujeme, poté přidáme pastu sambal a společně restujeme, až se pasta rozvoní. Přidáme krevety, uvařenou vychladlou rýži, nakrájenou mladou cibulku, šalotku, nakrájené čínské zelí, arašídy a společně opékáme. Osolíme, opepříme a přidáme sójovou omáčku.

Na závěr přidáme do hotové rýže nakrájenou vaječnou omeletu, promícháme a horké podáváme.


 

Před podáváním můžeme posypat rýži nasekaným čerstvým koriandrem

- Místo kuřecího masa můžeme použít na nudličky nakrájené hovězí maso
- Nasi Goreng můžeme podávat i jako vegetariánské jídlo když z receptu vypustíme maso i krevety.
- Na sojové omáčce dost záleží, je dobré požívat sladkou Kikkoman nebo přímo omáčku Kecap manis
- Nasi Goreng můžeme obohatit i přimícháním čerstvých fazolových nebo sójových klíčků.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

BAMBOO LT2059 BAMBOO
LT2059
TASTE LT7020 TASTE
LT7020
DINE LT9001 DINE
LT9001

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >