RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Nádivka s uzeným masemZobrazit galerii

Nádivka s uzeným masem

Velikonoční nádivka s uzeným masem

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 50 minut


Uzená krkovice   400 g
Vejce    4 ks
Housky    6 ks
Máslo    50 g 
Mléko plnotučné  250 ml
Petrželka   100 g
Sůl, pepř  dle chuti
Muškátový květ  špetka


Uvařenou uzenou krkovici nakrájíme na menší kousky. Starší housky nakrájíme na kostičky a přelijeme mlékem. Po chvilce vymačkáme přebytečné mléko a housky přidáme k nakrájenému masu. Směs osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu a nasekanou petrželku.

Poté oddělíme žloutky od bílků a žloutky smícháme s ostatními surovinami. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do hotové směsi.

Nádivku rozprostřeme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 30-40 minut do zlatova

.
Při podávání posypeme nasekanou petrželkou.

- Jestliže na jaře najdeme mladé kopřivy, můžeme je použít místo nasekané petrželky
- Do nádivky se skvěle hodí i nasekané mandle, které do nádivky vmícháme společně s kořením.
- Nasekané petrželky můžete klidně přidat více, v nádivce je skvělá.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >