Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Makovo-citrusové bábovičkyZobrazit galerii

Makovo-citrusové bábovičky

Makovo-citrusové bábovičky

Obtížnost: nízká | Porce: 17 | Čas: 50 minut


limetka 3 ks
hladká mouka 325 g
prášek do pečiva 2 lžičky
mák (nemletý) 40 g
krupicový cukr 200 g
vejce 2 ks
mléko 120 ml
bílý jogurt 125 g
rostlinný olej na pečení 4 lžíce
tuk na vymazání formiček  
mouka na vysypání formiček  

 

Troubu necháme předehřát na 200 °C a mezitím důkladně vymažeme formy na muffiny tukem a vysypeme moukou.

Vyklepeme limetky, umyjeme je horkou vodou, osušíme a kůru najemno nastrouháme, z plodu pak vymačkáme asi 8 lžic šťávy. Mouku, prášek do pečiva, mák a 125 g cukru promícháme v míse. V druhé míse smícháme mléko, vejce, jogurt, olej, 1 lžící limetkové kůry a 2 lžíce šťávy. Tyto směsi následně důkladně promícháme a hotové těsto rozložíme do formiček na muffiny, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut do zlatova.

Zbývající limetkovou šťávu (6 lžic) a cukr (75 g) svaříme na sirup – cca 2 minuty. Sejmeme z ohně a necháme vychladnout, pak vmícháme zbylou limetkovou kůru.

Hotové bábovičky uvolníme z forem a povrch několikrát propíchneme párátkem. Přelijeme je sirupem a necháme vsáknout.

 ---------- 

Hotové bábovičky se podávají teplé nebo studené jako dezert.

 ---------- 


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >