RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Domácí majonézaZobrazit galerii

Domácí majonéza

Domácí majonéza – 4 druhy

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 10 minut


vejce 3 ks
hořčice 2 lžičky
citron ½ ks
slunečnicový olej 225 ml
sůl  
pepř  
   
Papriková majonéza  
mletá uzená paprika 1 lžička
šťáva z limetky (nahradí citron) 1 ks
   
Koprová majonéza  
čerstvý kopr 1 hrst
sušený česnek ½ lžičky
dijonská hořčice (nahradí klasická) 2 lžičky
   
Parmazánová majonéza  
nastrouhaný parmazán 1–2 lžíce
prolisovaný česnek 1–2 stroužky
   
Curry majonéza  
mleté žluté curry 2 lžičky
kurkuma 1 lžička
šťáva z limetky (nahradí citron) 1 ks

 

Vejce opatrně rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků, které vložíme do vysoké užší nádoby vhodné ke šlehání tyčovým mi×érem. Přidáme k nim 2 lžičky hořčice a dochutíme šťávou z citronu, solí a pepřem. Následně k surovinám opatrně přilijeme olej a tyčovým mi×érem jemně staticky mi×ujeme 1–2 minuty, než je veškerý olej zapracovaný a vznikne hladká majonéza.

Hotovou majonézu spotřebujeme do 3 dnů. Skladujeme v uzavíratelně nádobě v lednici.

 ---------- 


Domácí majonéza se skvěle hodí k jehněčímu, halloumi, ke grilované zelenině, hovězímu, kuřecímu a rybímu masu.

 ---------- 

Všechny druhy majonéz se připravují stejným způsobem jako základní.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >