Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


LinguineZobrazit galerii

Linguine

Linguine se sardelovou omáčkou

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Linguine  500 g
Máslo    50 g
Parmazán   50 g
Sůl  
Hladkolistá petržel
   
Sardelová omáčka:
Vývar    500 ml
Máslo    100 g
Hladká mouka   50 g
Sardelky   50 g
Bílé víno   100 ml
Sůl, pepř   dle chuti


Těstoviny uvaříme ve větším množství osolené vody. Uvařené těstoviny vycedíme a promícháme s rozehřátým máslem.

V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme moukou a připravíme si jíšku. Takto připravenou jíšku zalijeme vývarem a necháme alespoň 15 minut provářet.

Mezitím rozetřeme zbylé máslo se sardelkami na jemnou kašičku a přidáváme postupně do vroucí omáčky společně s vínem. Omáčku ochutíme solí, pepřem a podáváme k těstovinám zvlášť.

Těstoviny při podávání posypeme nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželkou.

- Místo linguine můžeme použít třeba špagety nebo i makarony.
- Omáčku je dobré podávat zvlášť, aby si každý host polil těstoviny dle vlastní libosti.
- Takto se podávali těstoviny v prvorepublikové kuchyni

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >