RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kančí gulášZobrazit galerii

Kančí guláš

Kančí guláš

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 120 minut


Kančí plec   800 g
Cibule    400 g
Olej    100 ml
Česnek    30 g
Rajčatový protlak  150 g
Bobkový list   3 ks
Tymián    3 snítky
Červené víno   300 ml
Slanina    100 g
Žampióny   150 g
Cukr    50 g
Sůl, pepř dle chuti


Cibuli nakrájíme nadrobno a kančí kýtu na kostky. V kastrolu si rozpálíme olej a orestujeme cibuli do hněda. Přidáme rajčatový protlak a důkladně zarestujeme.

Poté přidáme nakrájené maso, nasekaný česnek a společně ještě zarestujeme. Osolíme, opepříme a zastříkneme vínem.

Víno necháme odvařit a poté zalijeme maso vodou nebo vývarem, přidáme bobkový list, nasekaný tymián a dusíme do měkka. Když je maso tak z poloviny měkké, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a ke konci vaření zahustíme nastrouhaným starším chlebem.

Při servírování jídlo vylepšíte orestovanými čerstvými houbami, kterými maso posypeme.

- Servírujeme s na sádle orestovanými bramborovými šiškami.
- Guláš můžeme vylepšit i pár kuličkami jalovce.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >