Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Kuřecí křidélka na grilu se salsouZobrazit galerii

Kuřecí křidélka na grilu se salsou

Grilovaná kuřecí křidélka s rajčatovou salsou a zeleninovým relischem

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Kuřecí křídla  1,6 kg
Sójová omáčka  50 g
Med   100 g
Olej   50 ml
Česnek   20 g
Zázvor   10 g
Kečup   300 g
Jablečný ocet  1 lžíce
Sůl, pepř dle chuti
   
Rajčatová salsa:
Rajčata   600 g
Česnek   2 ks
Zázvor   10 g
Olivový olej  20 ml
Červená cibule  100 g
Koriandr  10 g
Chilli paprička  1 ks
Limetka   1 ks
Sůl, pepř dle chuti
   
Zeleninový relish:
Rajčata   300 g
Okurky   300 g
Česnek   2 ks
Olivový olej  20 ml
Šalotka   200 g
Koriandr  10 g
Chilli paprička  2 ks
Limetka   1 ks
Cukr   20 g
Sůl, pepř dle chuti


V misce smícháme kečup, ocet, sójovou omáčku, med, olej, nasekaný česnek a zázvor. Osolíme, opepříme a necháme uležet v chladu cca 30 minut. Takto připravenou marinádou zalijeme omytá a osušená křidélka, které jsme zbavili letky a nakrájeli v kloubu na kousky.

Pečeme v předehřáté troubě na 185°C cca 20minut. Poté teplotu zvýšíme na 210°C a po dobu cca 5 minut dopečeme do zlatova.

Podáváme s rajčatovou salsou nebo zeleninovým relischem

Rajčatová salsa:
Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, poté je zchladíme a oloupeme. Vykrojíme stopky, odstraníme semínka a dužinu nasekáme na kousky. Přidáme na jemno nasekaný česnek, zázvor, červenou cibuli a chilli papričku zbavenou semínek. Zakápneme šťávou z jedné limetky a přidáme nasekaný koriandr. Dochutíme solí, pepřem a dvěma lžícemi olivového oleje. Necháme půl hodiny vychladit v ledničce.

Zeleninový relish:
Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, poté je zchladíme a oloupeme. Vykrojíme stopky, odstraníme semínka a dužinu nasekáme na kousky. Okurku oloupeme a nakrájíme na stejné kousky jako rajčata. Oloupanou šalotku a česnek nakrájíme na kousky. Chilli papričku překrojíme podélně na půlku, vybereme semínka a nakrájíme na jemné nudličky. Veškerou takto nakrájenou zeleninu smícháme dohromady, přidáme olivový olej, limetkovou šťávu, sůl, cukr a nasekaný koriandr. Poté řádně vychladíme a podáváme.

Podáváme na hezkém talíři.

- Křidélka můžeme péci i na grilu akorát gril příliš nerozpalujeme, přibližně na 170°C a grilujeme z každé strany asi 10 minut.
- Relish by měl stejně jako salsa nebo jakékoliv připravené čatní odpočívat před podáváním minimálně 30 minut v chladničce.
- V Indii se relish podává téměř ke každému obědu.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >