Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Králičí stehnaZobrazit galerii

Králičí stehna

Králičí stehno pečené na houbách

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 90 minut


Králičí stehna 1000 g (4ks)
Houby 300 g
Česnek 20 g
Cibule 100 g
Olivový olej 50 ml
Máslo 50 g
Bílé víno 150 ml
Vývar 400 ml
Cukr krupice 20 g
Sůl, pepř  


Očištěná králičí stehna osolíme, opepříme a opečeme v hrnci na rozpáleném oleji. Stehna vyjmeme a do oleje přidáme na jemno nakrájenou cibuli. Orestujeme do zlatova, přidáme očištěné a pokrájené houby a zarestujeme. Poté do hrnce vrátíme opečená stehna, přidáme utřený česnek a zalijeme vínem. Necháme chvilku odvařit a přidáme cukr a silný vývar.

Přikryjeme poklicí, vložíme do trouby a pečeme při 180 ºC asi 70 minut. Během pečení stehna obracíme a kontrolujeme, popřípadě přiléváme vývar.

Hotová stehna vyjmeme, šťávu ještě na sporáku zredukujeme tím, že jí svaříme a na konec zjemníme máslem. Podle chuti osolíme a opepříme.

Jestliže máme více hub, můžeme při podávání na králíka ještě naklást na sádle orestované houby, lehce osolené a okmínované.

- Do základu ke králíkovi můžeme také přidat čerstvé bylinky, např.tymián nebo rozmarýn.
- Ideální přílohou jsou bramborové šišky nebo nočky.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >