RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Koláč z ricottyZobrazit galerii

Koláč z ricotty

Koláč z ricotty s rajčaty a bylinkami

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 90 minut


Ricotta    800 g
Vejce    3 ks
Parmazán   70 g
Tymián    2 g
Olivy černé   100 g
Rajčata    2 ks
Bazalka    8 lístků
Máta    5 lístků
Hladkolistá petrželka  50 g
Červená cibule   1 ks
Balsamico   2 lžíce
Olivový olej   40 ml
Sůl, pepř  


Ricottu dáme do misky. Přidáme čerstvý nasekaný tymián, nasekané olivy, vejce a nastrouhaný parmezán. Dobře promícháme. Troubu předehřejeme na 180°C. Otevírací dortovou formu o průměru 24cm, vyložíme pečícím papírem, naneseme na něj riccotové těsto a uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme 40-60 minut až směs zezlátne a zpevní. Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Omytá rajčata rozkrojíme, vydlabeme zrníčka a nakrájíme najemno. Vložíme do misky, přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli, nasekané lístky bazalky a máty, nasekanou sladkolistou petržel, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a balsamicovým octem. Důkladně promícháme a naneseme na již vychladlý koláč

Koláč můžeme servírovat s opečenou bruschettou potřenou česnekem a olivovým olejem


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >