 Zobrazit galerii
Zobrazit galerii
  Kibbeh
  Kibbeh, mleté maso plněné bulgurem
  Obtížnost: střední | Porce: 6 | Čas: 60 minut
  
  
	
		
		
	
	
		
			| Mleté hovězí | 750 g | 
		
			| Bulgur | 300 g | 
		
			| Cibule | 1 ks | 
		
			| Čerstvá máta | 30 g | 
		
			| Pepř mletý | 5 g | 
		
			| Mletá skořice | 2 g | 
		
			| Mletý koriandr | 5 g | 
		
			| Mleté nové koření | 10 g | 
		
			| Olej | 150 ml na smažení | 
		
			| Sůl |  | 
		
			|  |  | 
		
			| Náplň: |  | 
		
			| Mleté hovězí | 500 g | 
		
			| Cibule | 1 ks | 
		
			| Piniové oříšky | 50 g | 
		
			| Mleté nové koření | 5 g | 
		
			| Mletá skořice | 2 g | 
		
			| Olej | 50 ml | 
		
			| Sůl, pepř |  | 
	
Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme v hrnci na oleji. Přidáme koření, zlehka orestujeme, aby se rozvonělo, a vsypeme maso. Zprudka orestujeme, osolíme, opepříme a odstavíme z plotny. K masu přimícháme na sucho opražená piniové oříšky.
Bulgur připravíme podle návodu. Do měkkého uvařeného bulguru přidáme nasekanou cibuli, nasekanou mátu, osolíme a v mixéru rozmixujte do hladka. Přimícháme koření a přidáme maso. Vše pořádně prohněteme.
Namočíme si ruce, nabereme trochu masové směsi a uděláme na dlani tenkou placičku. Do prostřed placičky dáme trochu masové náplně a maso zabalíme jako kroketu. Pečeme ve vyšší vrstvě oleje nebo v rozpálené troubě na 180°C do zlatova. Ideální je podávat s okurkovou rajtou.
  Servírujeme s rukolou smíchanou s nakrájenými cherry rajčátky a zakapanou balsamicovým octem a olivovým olejem.
  - Okurková rajta:
Promíchejte 280 g hustého bílého jogurtu, 300g nahrubo nastrouhané a vymačkané salátové okurky, lžíci sekaných mátových lístků, drcený stroužek česneku a mořskou sůl. Do směsi můžeme před podáváním vmíchat i nasekanou petrželku nebo pažitku.
- Místo bulguru můžeme použít i kuskus.
   
   
  Vytisknout recept