RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Jahodový cobblerZobrazit galerii

Jahodový cobbler

Jahodový cobbler
 

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 30


máslo nebo kokosový olej na vymazaní formy  
Jahody 1,4 kg
Kokosový cukr 50 g
Citronová šťáva 2 lžíce
Vanilkový lusk 1
Moučkouvý cukr na posypání  
   
Na bochánky:  
Hladká celozrnná mouka 380 g
Kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
špetka soli  
Máslo 180 g
Podmáslí 180 ml
Tekutý med 85 g
Čerstvý smetanový sýr (např: Philadelphia)  

Troubu předehřejeme na 180°C. Zapékací nádobu vymažeme máslem. Vanilkový lusk rozkrojíme podél napůl a vyškrabeme semínka. Čisté jahody odstopkujeme, větší přepůlíme, smícháme s cukrem, citronovou šťávou a dření z vanilky. Jahodovou směs vsypeme do připravíme nádoby. Vychladlé máslo nakrájíme na kostičky. V míse promícháme na bouchanky mouku, kypřící prášek a sůl. Pomocí vidličky nebo prstů rychle zapracujeme do mouky kostičky másla tak, aby směs připomínala drobenku. Podmáslí dobře prošleháme s medem, přilijeme k moučné směsi a krátce promícháme jen aby se těsto spojilo. V případě potřeby propracujeme rukama. Nakonec zapracujeme čerstvý smetanový sýr, aby v těstě utvořil mramorový efekt. Těsto můžeme ukrajovat lžící a bochanek pak rukama lehce splošit a rozložíme všechny bochanky na jahody. Případně zbylé těsto můžeme vytvarovat do silnějších placiček, upect na plechu a podávat je jako vdolečky, třeba s máslem a jahodovým džemem. Pečeme vše 40 - 45 minut nebo tak dlouho, aby jahody začala bublat a bochanky krásně zezlátly. Podáváme teplé. Můžeme poprášit moučkovým cukrem.
 
Podáváme teplé. Můžeme poprášit moučkovým cukrem. 
 
Případně zbylé těsto můžeme vytvarovat do silnějších placiček, upect na plechu a podávat je jako vdolečky, třeba s máslem a jahodovým džemem. 
 

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >