Vychlazené hovězí maso dáme do misky, přidáme sůl, žloutky a opatrně spojíme. Z takto připraveného masa si uděláme 4 bochánky, které vytvarujeme na hamburgery, položíme na talíř a dáme vychladit do
lednice.
Do rendlíku dáme máslo, rozehřejeme, přidáme najemno nakrájené kompotované hrušky, cukr a na mírném ohni zkaramelizujeme. Dáme do mixéru, přidáme čerstvý koriandr bez stonku a rozmixujeme. Dochutíme solí a bílým pepřem.
Maso ugrilujeme na rozehřáté pánvi nebo grilu po obou stranách 4 a 4 minuty. Délka grilování je závislá na stupni propečenosti.
Housku na hamburger podélně rozkrojíme a nasucho na rozpálené pánvi opečeme. Spodní část potřeme kvalitní majonézou, na kterou položíme ugrilované maso s kozím sýrem. Nyní přidáme omáčku z kompotovaných hrušek a přiklopíme druhou půlkou housky.
Rajčata, kyselé okurky a oloupanou cibuli nakrájíme na velmi tenké plátky. Na talíř položíme list ledového salátu a dozdobíme nakrájenou zeleninou.