Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Hovězí fajitas na griluZobrazit galerii

Hovězí fajitas na grilu

Hovězí fajitas na grilu s paprikami a fazolovou pastou

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 45 minut


čerstvý koriandr 2 hrsti
olivový olej 160 ml
červené fazole sterilované 425 g
červené chilli papričky & jalapeño 2 ks
čerstvá pažitka 1 hrst
rajčata 5 ks
zakysaná smetana k podávání  
chilli vločky 2 lžičky
tortilly 8 ks
papriky mix trikolora 3 ks
mletý římský kmín 1 lžička
třtinový cukr 1,5 lžíce
hovězí steak 600 g
limetka 6 ks
sůl  
pepř  
červená cibule 2 ks
česnek 3 stroužky

 

Smícháme 150 ml oleje, šťávu ze 3 limet, 1 hrst koriandrových lístků, rozmělněný česnek, chilli vločky, římský kmín, cukr, sůl a pepř. Promícháme a polovinu marinády odlijeme do jiné nádoby. Do zbývající naložíme maso a necháme odležet (nejlépe přes noc).

Fazole slijeme ze sklenice, vsypeme do mísy, přilijeme šťávu z 1 limety, přidáme 2 lžíce oleje a vsypeme sůl a pepř. Rozmixujeme v hladkou pastu a odložíme stranou.

Do salátu rozpůlíme rajčata a odstraníme jádřince, které můžeme zamrazit, abychom je nemuseli vyhazovat, a později je spotřebovat na přípravu polévky nebo rajčatové omáčky. Červenou cibuli nakrájíme najemno a papričky jalapeño na kostičky. V misce promícháme s rajčaty, limetkovou šťávou, olivovým olejem, solí, pepřem a koriandrem.

Hovězí steak grilujeme na vysokém žáru dle požadovaného stupně propečení 2,5 – 4,5 minuty z každé strany. Vyjmeme, zakryjeme alobalem a necháme znovu odpočívat.

Na nudličky nakrájené papriky s cibulí promícháme se 4 lžícemi marinády a grilujeme na alobalovém tácku na gril 10 minut.

Steak nakrájíme na plátky, posypeme nasekaným koriandrem, chilli papričkou a pažitkou.

 

 ---------- 

Fajitas podáváme s kouskem limety, nahřátými tortillami, upečenými paprikami, fazolovou pastou, rajčatovým salátem, zakysanou smetanou a zbylou marinádou.

 ---------- 

Maso na mexický Fajitas necháme marinovat nejméně 2 hodiny, lépe přes noc v chladničce.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >