RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Grilovaný štavnatý steak Zobrazit galerii

Grilovaný štavnatý steak


Grilovaný štavnatý steak na chřestovém lůžku

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Zelený chřest 150 g
Bílý chřest 150 g
Sůl  
Olivový olej 20 ml
Cherry rajčata 200 g
Pepř  
Česnek 1 stroužek
Citron 0,5
Hovězí steak 4 steaky
Máslo 4 lžičky

 

Očistíme 150 g zeleného i bílého chřestu, odkrojíme dřevnaté konce. Bílý chřest ještě oloupeme. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vložíme do ní bílý chřest. Vaříme 5 minut, poté přidáme zelený chřest a vaříme dalších 2 minuty, scedíme a zelený chřest ochladíme v míse s ledovou vodou. Vyjmeme je a osušíme papírovou utěrkou. Pokapeme zelený a bíly chřest olejem a orestujeme v rozehřáté grilovací pánvi. Po chvílí přidáme 200 g cherry rajčat, sůl, pepř a oloupaný česnek nasekaný na plátky. Grilovanou zeleninu pokapeme šťávou z poloviny citronu. Steaky osušíme kuchyňským papírem a promasirujeme s kapkou oleje. V rozehřáté grilovací pánvi vhodné do trouby orestujeme připravené maso z každé strany 1 až 2 minuty. Každý steak osolíme, položíme lžičku másla a snítku tymiánu. Takhle připravené steaky pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 6 ndash; 8 minut. Poté vyjmeme z trouby, opepříme čerstvě mletým pepřem a necháme přikryté alobalem 10 minut odpočinout. Tyto dokonalé steaky nakrájíme na plátky a podáváme s připravenou zeleninou. Ozdobíme čerstvým tymiánem a servírujeme.

 ---------- 

Steaky nakrájíme na plátky a podáváme s připravenou zeleninou. Ozdobíme čerstvým tymiánem a servírujeme.

 ---------- 

Maso si vyndejte minimálně 20 ndash; 30 minut, optimálně však hodinu před grilováním z ledničky a nechte ho při pokojové teplotě tzv. temperovat. Tento krok nám pomůže vyrovnat vnitřní teplotu masa. Při následném grilování je prostup teploty do jádra steaku plynulejší a bude jednodušší dosáhnout vámi požadovaného stupně propečení.



Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >