RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Fazolový salátZobrazit galerii

Fazolový salát

Fazolový salát s rukolou a pečenými cherry rajčátky

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 40 minut


Fazole bílé sterilované  800 g
Cherry rajčátka   500 g
Olivový olej   50 ml
Salám Chorizo   100 g
Cibule červená   1 ks
Balsamico ocet   40 ml
Med    40 ml
Rukola    50 g
Mořská sůl, pepř


Rajčátka překrojíme na polovinu, rozložíme je na pečící papír řezem nahoru, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20 minut.

Fazole slijeme z konzervy a propláchneme. Na oleji si opečeme chorizo salám překrájený na čtvrtky. Salám vyjmeme a necháme okapat. Na stejném oleji v pánvi opečeme na proužky nakrájenou červenou cibuli, kterou po opečení zakápneme balsamicovým octem a přidáme lžíci medu. Lehce povaříme a osolíme.

Horkou zálivkou přelijeme fazole a promícháme. Poté přimícháme salám, pečená rajčátka a rukolu. Takto promíchaný salát můžeme ihned servírovat.

- Konzervované fazole můžeme použít i červené, nebo si uvařit sušené fazole. Trvá to poněkud déle.
- Salát můžete vyladit různými druhy listových salátů natrhaných na kousky nebo i na kousky natrhanými listy čekanky nebo různými druhy klíčků.
- Fazole můžeme nahradit i sterilovanou cizrnou.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >