RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Fazolové muffiny Zobrazit galerii

Fazolové muffiny

Fazolové muffiny s borůvkami

Obtížnost: střední | Porce: 8 | Čas: 110 minut


Velké bílé fazole   350 g 
BIO Citron  1 ks
Vejce  1 ks
Třtinový cukr  120 g
Mletý zázvor  1/2 lžičky
Hladká špaldová mouka  4-6 lžic
špetka soli  
Vanilkový cukr   1 sáček 
Kypřící prášek do pečiva nejlépe bez fosfátů   1 sáček
Mražené borůvky  200 g


Namočíme fazole do většího množství studené vody a necháme je přes noc nabobtnat.

Fazole propláchneme, zalijeme čistou vodou a vaříme asi hodinu úplně doměkka. Slijeme je, zchladíme a rozmixujeme na pyré.

Předehřejeme si troubu na 180°C. Z citronu nastrouháme kůru a pak vymačkáme šťávu a obojí dáme do mísy k fazolím.Přidáme vejce, oba cukry, zázvor, mouku, špetku soli, kypřící prášek a vše dobře promícháme.Nakonec vmícháme mražené borůvky.

Důlky v muffinové formě vyložíme papírovými košíčky.Naplníme je těstem a pečeme 25-35 minut dozlatová.

Skvělé jsou ještě teplé, ale i studené.Podáváme posypané moučkovým cukrem.

- Místo borůvek můžeme použít třeba mražené maliny nebo jiné bobule.
- Mouku v muffinéch můžeme vyměnit za bezlepkovou, například moukou rýžovou, pohankovou jáhlovou atd.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >