RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Cuketové bramboráčkyZobrazit galerii

Cuketové bramboráčky

Cuketové bramboráčky s kozím sýrem a řeřichou

Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 50 minut


Brambory   500 g
Cuketa    500 g
Ovesné vločky   100 g
Vejce    2 ks
Česnek   3 stroužky
Mouka hladká   50 g
Sůl, pepř  
Majoránka   1 lžička
Olej slunečnicový  150 ml
Kozí sýr    300 g
Řeřicha    1 vanička
Olivový olej   20 ml


Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Cuketu nastrouháme nahrubo a smícháme v míse s vločkami. Necháme asi půl hodiny stát, aby vločky nasákly. Poté přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku a vymícháme těsto.

Na pánvi nebo v lívanečníku na středním plameni zahřejme olej. Pak na ni po lžíci až dvou dáváme těsto a tvarujeme z něj placičky. Pečeme je z obou stran dozlatova. Upečené bramboráky klademe na papírovou utěrku, abychom se zbavily přebytečného oleje. Měkký kozí sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme pár kapek olivového oleje a nasekanou řeřichu. Můžeme i lehce osolit. Hotovou směs klademe lžičkou na hotové bramboráky a ihned podáváme.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Do bramboráků můžeme použít místo sušené majoránky třeba majoránku čerstvou
- Bramboráčky můžeme vylepšit třeba tím, že na kozí sýr ještě položíme plátek uzeného lososa.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >