RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Chřestový jarní salát Zobrazit galerii

Chřestový jarní salát


Chřestový jarní salát s jahodami

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Chřest 150 g
Okurka 1 menší ks
Jahody 300 g
Citron 1 ks
Olivový olej 1 lžíce
balzamikový krém 2 lžíce
sůl  
pepř  
Baby špenát 1 hrst
Čerstvý timián 1 hrst
Čerstvá máta 1 hrst
Sýr feta 100 g

 

Z 150 g očištěných chřestových výhonků odlomíme tvrdé konce a 3 minutý povaříme v osolené vodě. Scedíme a ochladíme v ledové vodě. Okurku nakrájíme škrabkou na tenké plátky a 300 g jahod nakrájíme také na tenké plátky. Připravíme zálivku ze šťávy z půlky citronu, lžíce olivového oleje, 2 lžíc balzamikového krému, soli a pepře. Promícháme s hrstí špenátu, chřestem, okurkou, nasekaným tymiánem a mátou a plátky jahod. Nakonec posypeme nadrobeným sýrem feta a podáváme.

 ---------- 

Hotový salát posypeme nadrobeným sýrem feta a podáváme.

 ---------- 

Zelený chřest je chuťově výraznější než jeho bílá varianta. Čím mladší chřest je, tím má tenčí stonky a lepší chuť. V obchodě vybírejte chřest, který je na omak pružný, má sytě zelenou barvu a při rozkrojení z něj vytéká šťáva. Zelený chřest stačí umýt a zbavit bílých lístečků na stoncích. Na rozdíl od bílého chřestu není třeba ho loupat celý. Pokud má dřevnaté konce, je třeba je odlomit.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >