RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Chlupaté knedlíkyZobrazit galerii

Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky se zelím

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 60 minut


Brambory 800 g
Anglická slanina 200 g
Vejce 2 ks
Olej 100 ml
Hladká mouka 250 g
Zelí kysané 500 g
Sůl dle chuti


Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno na struhadle nebo s pomocí robotu.

Ze strouhaných brambor na cedníku důkladně vymačkejte většinu tekutiny; tu nebudete potřebovat. Brambory vložte do mísy, osolte, rozklepněte k nim vejce a promíchejte. Pak do hmoty postupně zapracujte tolik mouky, aby vzniklo tuhé těsto, o něco hustší než na bramboráky.

Lžícemi namáčenými ve vodě postupně tvarujeme šištičky, které opatrně sázíme lžícemi do hrnce s mírně probublávající osolenou vodou. Knedlíčky pak budou jeden jako druhý. Teprve až budou všechny knedlíčky plavat, zvyšte pod hrncem plamen.

Na pánvi orestujte na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, přidejte k ní knedlíky a společně opékejte do zlatova.

Podáváme se studeným kysaným zelím popřípadě i s do zlatova orestovanou cibulkou.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- Zelí můžeme přidat ke knedlíkům na pánev a společně prohřát.
- Na všechny druhy bramborových knedlíků, bramborové placky i bramboráky jsou ideální brambory varného typu BC a C.
- Opečené knedlíky jsou výborné jako samostatné jídlo nebo jako příloha k pečeným masům.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >