RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Lilková pizza po tureckuZobrazit galerii

Lilková pizza po turecku

Lilková pizza po turecku

Obtížnost: střední | Porce: 4 | Čas: 55 minut


lilek 400 g
cibule 250 g
česnek 3 stroužky
hladkolistá petrželka 1 svazek
máta 4 snítky
jarní cibulka 4 ks
nastrouhaná kůra z bio citronu 2 lžičky
olivový olej 4 lžíce
rajský protlak 2 lžíce
pasírovaná rajčata 500 g
sůl  
černý pepř  
mletý římský kmín 1 lžička
cejlonská skořice 1 lžička
chilli vločky 1 lžička
mletá lahůdková paprika 2 lžičky
čersvě nastrouhaný muškátový oříšek  
těsto na pizzu 500 g

 

Lilky omyjeme, nakrájíme na centimetrové kostky, osolíme a necháme 10 minut odpočívat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Bylinky a jarní cibulku omyjeme, otřepeme dosucha a nasekáme. Připravíme si nastrouhanou kůru z biocitronu.

Pokrájené lilky znovu opláchneme a důkladně vymačkáme papírovou utěrkou. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme lilek a na prudkém plamenu 6–8 minut opékáme, dokud lilek nezměkne. Přidáme česnek a smažíme další minutu. Přimícháme rajský protlak, a za stálého míchání krátce orestujeme. Vmícháme pasírovaná rajčata a vaříme dalších 10–15 minut do zhoustnutí. Ochutíme solí, pepřem, římským kmínem, skořicí, chilli vločkami, paprikou a muškátovým oříškem.

Troubu předehřejeme na 250 °C. Těsto na pizzu rozválíme na kulaté placky. Na každou placku naneseme tenkou vrstvu připravené zeleninové směsi tak, aby zůstal viditelný okraj 1–2 cm. Placky pečeme ve vyhřáté troubě na středním roštu cca 8–10 minut nebo dokud okraje nezezlátnou.

Nasekané bylinky a jarní cibulku smícháme s citronovou kůrou a posypeme hotovou pizzu.

 

 ---------- 

Hotovou pizzu posypeme čerstvými bylinkami a jarní cibulkou smíchanými s citrónovou kůrou, případně ke směsi můžeme přidat trochu citrónové šťávy podle chuti. Následně zarolujeme a jíme rukama.

 ----------

Chlazené těsto na pizzu předem rozdělíme na čtyři díly. Na pomoučněném válu vytvoříme 4 bochánky, poprašíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout 30 – 60 min. Při zpracování, než vložíme do trouby, musí mít těsto pokojovou teplotu.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >