RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


ZelňačkaZobrazit galerii

Zelňačka

Zelňačka se sušenými švestkami

Obtížnost: střední | Porce: 8 | Čas: 60 minut


Brambory  360 g 
Kysané zelí  400 g 
Cibule velká  2 ks
Jemné ovesné vločky 40 g 
Červená čočka ( loupaná půlená )  80 g 
Sušené nesířené švestky  24 ks 
Slunečnicový olej  10 lžic
Bobkových listů  3 - 4 ks
Nové koření  3 kuličky
Sladká paprika 3 - 4 lžíce
Mletý kmín  2 lžíce 
Himalájská sůl 1 lžíce 
Lahůdkové droždí  2 lžíce 
Rostlinná smetana  250 ml 


Kysané zelí pokrájíme na menší kusy, brambory na kostky a cibuli na kostičky. Zelí vložíme do hrnce, přidáme bobkové listy a nové kořeni. Zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené a vaříme 20min. Pák dáme stranou. V druhém hrnci na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme kmín a papriku a krátce osmáhneme. Přisypeme brambory, ovesné vločky, červenou čočku, sušené švestky, sůl a zalijeme 1600ml vody a vaříme cca 20 -25 min do změknutí brambor. Přidáme vařené kysané zelí a krátce společně povaříme. Dochutíme lahůdkovým droždím, zjemníme rostlinnou smetanou a vše prohřejeme.

Hotovou zelňačku podáváme s čerstvým chlebem

- Místo sušených švestek můžeme použít uzené tofu.

Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >