RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Zeleninový salát z griluZobrazit galerii

Zeleninový salát z grilu

Zeleninový salát z grilu

Obtížnost: nízká | Porce: | Čas: 60 minut


Lilek 2 velké ks
Červená cibule 1 ndash; 2 ks
Malá křehká cuketa 4 ks
Červené, nebo žlute papriky 4 ks
Zralá rajčata 500 g
Středně malé nové brambory 400 ndash; 600 g
Olivový olej  
Sůl  
Čerstvě mletý černý pepř  
Řecký jogurt  
Česnek 2 stroužky
Svazek čerstvé petrželky  

 

Rajčata lehce nařízneme a na cedníku přelijeme vroucí vodou, pak stáhneme slupku. Poté je nasekáme nadrobno a i se št'ávou uchováme v misce. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nakrájenou rajčatovou dužinu smícháme s prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a promícháme s olivovém olejem a necháme zatím stranou. Lilky a cukety nakrájíme na kolečka cca 1 cm silné. Platky lilku osolíme a necháme "potit" aby pustili šťávu, cca 15 ndash; 20 minut. Poté je oplachneme vodou a důkladně osušíme papírovou utěrkou. Brambory omyjeme, očistíme a uvaříme v celku s bobkovým listem a par kuličkami nového koření. Necháme vychladnout a nakrájíme na čtvrtky. Očištěnou cibule nkrajíme na platky nebo na měsíčky. Papriky podélně rozpůlíme, zbavime semeníku a žeber. Pripravenou zeleninu potřeme olejem a opečeme na grilu, az zezlatnou alílky se zvlační, zhruba 10 minut (lilkům to trvá déle než cuketám). Grilovanou zeleninu skladame na sebe v míse, zakapeme čerstvým olivovém olejem, lehce osolíme a opepříme. Když je všechna zelenina opečená, rozdělíme je na talíře, přelijeme rajčatovým relishem, ozdobíme čerstvou petrželkou a hned podáváme.

 ---------- 

Grilovanou zeleninu rozdělíme na talíře, přelijeme rajčatovým relishem, ozdobíme čerstvou petrželkou a hned podáváme ještě teplou.

 ---------- 

Pocení lilku je technika předcházející hořknutí chuti a tvrdnutí lilku, které by mohlo následovat po tepelné úpravě. Jedná se o rychlou a nenáročnou akci, která vás před samotným vařením příliš nezdrží. Stačí lilek umýt, nakrájet na kolečka či plátky (o doporučené šířce cca 1 cm) a tyto kousky z obou stran osolit. Poté nechat odležet (zhruba 20 min), dokud se lilek neorosí – na povrchu se objeví kapky tekutiny. Poté stačí lilek umýt vodou nebo setřít ubrouskem, aby se vypocená tekutina odstranila a dále pokračovat v přípravě svého jídla.


Vytisknout recept

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >