RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Zázvorovo-česnekový Pak - čoiZobrazit galerii

Zázvorovo-česnekový Pak - čoi

Zázvorovo-česnekový Pak - čoi

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Mini pak - čoi 6 ndash; 8 ks
Sojová omáčka 2 lžíce
Zeleninový vývar, nebo voda 4 lžíce
Tapiokový škrob 1 lžička
Sůl  
Rafinovaný kokosový olej 1 lžíce
Česnek 2 ndash; 3 stroužky
Čerstvý zázvor 2 cm
Špetka mletého růžového pepře  
Sezamový semínka 1 ndash; 2 lžičky

 

Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Zázvor očistíme, nastrouháme nebo nasekáme najemno. Pak ndash; čoi očistíme a omyjeme. Listy zeli rozdělíme na světlé a zelené části. Světlé stonky nasekáme a zelenou část nahrubo natrháme. V misce smícháme zeleninový vývar, sojovou omáčku, tapiokový škrob a ¼ lžičky mořské solí, dokud škrob se nerozpustí. Necháme směs zatím stranou. Ve woku rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájený česnek a zázvor se špetkou mletého růžového pepře, zamícháme a ihned přidáme světlou část listů pak ndash; čoi, za stálého míchání smažíme cca 2 minuty, poté přidáme zelenou část a za stálého míchání osmahneme dalších 2 minuty. Pak přidáme směs se škrobem, zamícháme cca 15 vteřin, zakryjeme poklici a za občasného micháni vaříme 2 až 3 minuty na menším plamení. Poté přidáme sezamový olej a sezamové semínka. Hotový pikantní pak ndash; čoi se hodi například k rýžovým nudlím a nebo rýži, připravenými podle návodu.

 ---------- 

Hotový pikantní pak ndash; čoi se hodi například k rýžovým nudlím a nebo rýži. Můžeme podle libosti dochutit sojovou omáčkou.

 ---------- 

Česnek vložený do silně rozpáleného oleje se spálí, dostane nahořklou chuť a je nepoživatelný. Dusímendash;li však česnek pomalu, chutná jako ořechové jádro a dá se snadno, měkký jako máslo, roztírat na brambory nebo chleba. Nejvíce česnek předá svého aroma pokrmům, do kterých ho vložíme až těsně před koncem přípravy a dále ho pak nevaříme. Tak se v něm zachová i nejvíce látek prospěšných lidskému organizmu.


Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

POELE LT1219 POELE
LT1219

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >