RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


Yü La’CZobrazit galerii

Yü La’C

Yü La’C nakládaná mořská štika

Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut


Mořská štika   600 g (filety)
Ústřicová omáčka  100 ml
Rybí omáčka   20 ml
Sójová omáčka   40 ml
Červená kapie   400 g
Jarní cibulka   2 ks
Vejce    2 ks
Bílé víno   100 ml
Solamyl    2 lžíce
Sůl, pepř  
Olej na smažení  


Rybí filety očistíme, případně vytaháme kostičky a důkladně vysušíme utěrkou. Nakrájíme na větší kousky a vložíme do misky. Přidáme vejce, 1/2 rybí a ústřicové omáčky a solamyl. Společně promícháme a necháme odležet v lednici.

Ve woku rozpálíme olej, do kterého vkládáme kousky ryb a smažíme postupně do zlatova a poté vyjmeme. Po usmažení slijeme větší část oleje a do pánve vložíme očištěnou a na kousky nakrájenou kapii a jarní cibulku na kolečka a společně orestujeme. Zalijeme vínem, necháme lehce odvařit a přidáme zbytek ústřicové a rybí omáčky a sojovou omáčku. Promícháme a přidáme usmaženou rybu. Vše společně prohodíme a podle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě.

Na konec přidáme špetku cukru.
 
Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

- K tomuto pokrmu se dobře hodí jako příloha uvařená jasmínová rýže nebo čínské skleněné nudle.
- Skvělou vůni a chuť dodá tomuto pokrmu i čerstvý nasekaný koriandr přidaný do jídla těsně před dokončením.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít


LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >