RECEPTY

Šťavnaté hovězí masíčko, uprostřed růžové, ale plné šťávy, to je sen většiny gurmánů. Našim cílem je Vás provést od nákupu vhodného nádobí či náčiní, až po dokonale připravený moderní pokrm.


KoblihyZobrazit galerii

Koblihy

Masopustní koblihy

Obtížnost: střední | Porce: 20 | Čas: 120 minut


Suroviny na 20 koblih:
Hladká mouka   500 g
Cukr krupice   50 g
Máslo    50 g
Žloutky    4 ks
Droždí    30 g
Rum    50 ml
Mléko    250 ml
Olej na smažení   250 ml
Zavařenina   200 g
Sůl  
Kůra z jednoho citrónu
Moučkový cukr
   
Droždí rozdrobíme a smícháme v misce s cukrem, trochou mléka a lžící mouky. Takto připravený kvásek necháme v teple nakynout.

V míse utřeme máslo se zbytkem cukru do pěny, poté postupně přidáváme žloutky jeden po druhém. Pečlivě rozmícháme a přidáme vzešlý kvásek, citrónovou kůru, sůl, mouku a zbytek mléka. Vše pečlivě smícháme ve vláčné těsto, a necháme přikryté někde v teple cca 30 minut vykynout.

Na lehce pomoučněné pracovní ploše vykynulé těsto rozválíme, asi na centimetr silnou placku. Sklenkou naznačte kolečka těsně vedle sebe, abyste neměli moc odkrojků.

Na polovinu koleček naklademe lžičkou trochu zavařeniny. Druhou polovinu koleček dokrojíme až na desku a postupně je pokládáme na zavařeninu na vyznačená kolečka. Pečlivě okraje přitlačíme a ještě jednou vykrojíme skleničkou, okraje budou krásně spojené a hladké. Koblihy lehce poprášíme moukou a necháme ještě asi 15 minut kynout.

Nakynulé koblihy smažíme v rozpálené oleji do zlatova asi 5minut. Usmažené koblihy vyjmeme a položíme na ubrousek okapat

Posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat

- Zavařeniny nedáváme do koblih moc, aby nám při smažení neklesaly ke dnu.
- Na pocukrování koblih použijeme moučkový cukr smíchaný s vanilkovým.

Vytisknout recept

Pro přípravu můžete použít

WOOD LT3976 WOOD
LT3976
STRIPE LT0011 STRIPE
LT0011
DINE LT9002 DINE
LT9002

LAMART DOPORUČUJE SPOTŘEBIČE PHILCO

Moderní vzhled, špičkové technologie a vysoký uživatelský komfort jsou klíčovými prvky trub značky Philco. Vaření nikdy nebylo snadnější. Od oblíbené pochoutky Vás nyní budou dělit pouze doteky. Stačí zvolit příslušnou funkci na displeji a vše probíhá tak jak má, aniž byste potřebovali kuchařku.

Prohlédnout spotřebiče Philco >